Terkini - Maklumat Pembayaran Yuran & Pendaftaran Pelajar 2013 (Manual Pelajar)!

Ditulis oleh; Politeknik Muadzam Shah on


Assalammualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh..

Pertamanya, warga Politeknik Muadzam Shah mengucapkan setinggi-tinggi tahniah buat semua pelajar dan bakal pelajar PMS atas kejayaan anda melanjutkan pelajaran di peringkat Diploma di sini. Namun begitu, terdapat beberapa makluman yang perlu para pelajar ambil maklum agar proses pendaftaran pelajar berjalan lancar.

Melalui Manual Pelajar ini, pelajar akan didedahkan kepada beberapa perkara penting berkaitan dengan Tatacara Semakan Keputusan Peperiksaan Akhir, Tatacara Pembayaran Yuran, Tatacara Pendaftaran Secara Dalam Talian (E-Enrol Online) Melalui SPMP, Cara Pendaftaran Pelajar Senior, Maklumat Menduduki Kolej Kediaman, Etika Berpakaian Semasa Hari Pendaftaran, Tarikh Pendaftaran Politeknik (Pengajian & Kolej Kediaman).

Perhatian

Perhatian kepada semua Mahasiswa PMS anda harus menjelaskan yuran pengajian terlebih dahulu sebelum membuat pendaftaran dalam talian (e-ENROL). Selepas membuat pembayaran sila tunggu selama 1 atau 2 hari untuk sistem dikemaskini. Selepas itu barulah boleh mendaftar e-Enrol tersebut. Sistem masih baru digunakan mohon semua bersabar. Maaf atas semua kesulitan.

Amaran

Amaran kepada meraka yang cuba mengubah dan mengolah maklumat yang terkandung dibawah ini (Manual Pelajar). Tindakan tegas akan diambil sekiranya anda tertangkap.

Mengenai Penulis:

Azri Abd. Rajid mula terlibat dalam dunia penulisan kreatif sejak tahun 2006. Beliau juga terlibat dalam penciptaan lagu dan lirik lagu Nasyid dan pernah menjulang nama Politeknik Muadzam Shah apabila menjuarai Pertandingan Lagu-lagu Patriotik di PNM, Kuala Lumpur pada tahun 2007. Beliau sebenarnya berasal dari Keningau, Sabah dan kini menabur bakti di Politeknik Muadzam Shah, Pahang.

Ikuti perkembangan terbaru beliau melalui @ Twitter | Facebook

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment