Senarai Penaja

Ditulis oleh; Politeknik Muadzam Shah on

Antara  badan-badan yang menawarkan biasiswa kepada pelajar adalah seperti berikut:-
  1. PTPTN – Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional
  2. Biasiswa Sukan KPTM (http://www.mohe.gov.my)
  3. Agensi Yayasan Negeri (Wilayah Persekutuan, Perak, Selangor, Setiausaha Kerajaan Negeri Selangor, Negeri Sembilan, Melaka, Pahang, Sarawak, Kumpulan Yayasan Sabah, Lembaga Biasiswa Negeri Kedah, Yayasan Pelajaran, Yayasan Terengganu, Kumpulan Wang Biasiswa Negeri Perlis, Tabung Amanah Pinjaman Penuntut Pulau Pinang, Kelantan)
  4. JHOE  - Jabatan Hal Ehwal Orang Asli,
  5. KUO  - KUOK Foundation Berhad
  6. JPA – Jabatan Perkhidmatan Awam
  7. PERKESO – Pertubuhan Keselamatan Sosial
  8. Majlis Agama Islam Perak
  9. Majlis Agama Islam Selangor
Seseorang pelajar hanya boleh menerima satu tajaan pinjaman atau biasiswa sahaja daripada mana-mana penaja sepanjang pengajian. Sekiranya pelajar mendapat lebih daripada satu tawaran pinjaman/biasiswa, adalah menjadi tanggungjawab pelajar berkenaan untuk menolak salah satu tawaran tersebut. Ini amat penting dilakukan oleh pelajar kerana pihak penaja berhak membatalkan tajaan pinjaman/biasiswa tanpa sebarang notis terdahulu sekiranya pelajar didapati menerima lebih dari satu tajaan.

Mengenai Penulis:

Azri Abd. Rajid mula terlibat dalam dunia penulisan kreatif sejak tahun 2006. Beliau juga terlibat dalam penciptaan lagu dan lirik lagu Nasyid dan pernah menjulang nama Politeknik Muadzam Shah apabila menjuarai Pertandingan Lagu-lagu Patriotik di PNM, Kuala Lumpur pada tahun 2007. Beliau sebenarnya berasal dari Keningau, Sabah dan kini menabur bakti di Politeknik Muadzam Shah, Pahang.

Ikuti perkembangan terbaru beliau melalui @ Twitter | Facebook

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment