Unit Asrama

Ditulis oleh; Politeknik Muadzam Shah on

Unit Asrama/Kolej Kediaman Pelajar adalah unit di bawah Hal Ehwal Pelajar (Kebajikan/Displin). Berfungsi sebagai unit yang memproses pendaftaran dan penginapan pelajar ke asrama/kolej kediaman pelajar Politeknik Muadzam Shah.

Kolej Kediaman Politeknik Muadzam Shah mempunyai sepuluh blok di mana setiap blok mempunyai lima aras. Kolej Kediaman ini mengandungi 360 bilik untuk setiap  blok dan boleh menampung seramai 3600 orang penghuni. Pecahan blok Kolej Kediaman Pelajar ialah Blok A, B, C, D, E adalah blok pelajar lelaki dan Blok F, G, H, I, J adalah blok pelajar perempuan.

Piagam Pelanggan

Berfungsi sebagai unit yang memproses pendaftaran dan penginapan pelajar di Kolej Kediaman Pelajar Politeknik Muadzam Shah.          

Proses pendaftaran penempatan pelajar diselesaikan pada hari yang sama pelajar sampai untuk mendaftar.      

Objektif

Menjalankan proses pendaftaran dan penempatan pelajar pada hari pendaftaran serta memastikan asrama/kolej kediaman pelajar selesa dan selamat dihuni.

Fasiliti
 1. Pejabat Unit Asrama
 2. Pejabat Warden Asrama
 3. 36 buah rumah Warden Asrama
 4. 10 blok asrama
 5. Kapasiti penghuni asrama 3600 orang
 6. Bilik mesyuarat asrama
 7. Bilik Rekreasi (setiap blok asrama)
 8. Surau (setiap blok asrama)
 9. Pusat Islam
 10. Koperasi
 11. Kafeteria
 12. Mesin Basuh
 13. Padang dan gelanggang permainan

Mengenai Penulis:

Azri Abd. Rajid mula terlibat dalam dunia penulisan kreatif sejak tahun 2006. Beliau juga terlibat dalam penciptaan lagu dan lirik lagu Nasyid dan pernah menjulang nama Politeknik Muadzam Shah apabila menjuarai Pertandingan Lagu-lagu Patriotik di PNM, Kuala Lumpur pada tahun 2007. Beliau sebenarnya berasal dari Keningau, Sabah dan kini menabur bakti di Politeknik Muadzam Shah, Pahang.

Ikuti perkembangan terbaru beliau melalui @ Twitter | Facebook

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment