Unit Kewangan

Ditulis oleh; Politeknik Muadzam Shah on

Unit Kewangan berperanan dalam menguruskan peruntukan, perbelanjaan dan bayaran dalam semua aspek mengikut ketetapan prosedur/peraturan yang sedang berkuatkuasa secara sistematik dan memastikan semua akaun diselenggara dengan betul. Unit Kewangan juga menyediakan Anggaran Perbelanjaan Mengurus setiap dua tahun sekali bagi Politeknik Muadzam Shah dengan dibantu oleh jabatan dan unit bagi memastikan perbelanjaan yang dilakukan adalah berdasarkan perancangan yang dibuat. Unit Kewangan diketuai oleh Pegawai Eksekutif Tertinggi dan dibantu oleh  Penolong Akauntan.

Objektif Unit

Melaksanakan segala Urusan Kewangan dan Perakaunan mengikut fungsi utama dengan mengurangkan teguran-teguran dari Jabatan Akauntan Negara (JAN) sebanyak 25% dalam setiap 3 bulan. Ianya bertujuan untuk meningkatkan mutu perkhidmatan di Unit Pentadbiran Kewangan Bahagian Kewangan.

Mengenai Penulis:

Azri Abd. Rajid mula terlibat dalam dunia penulisan kreatif sejak tahun 2006. Beliau juga terlibat dalam penciptaan lagu dan lirik lagu Nasyid dan pernah menjulang nama Politeknik Muadzam Shah apabila menjuarai Pertandingan Lagu-lagu Patriotik di PNM, Kuala Lumpur pada tahun 2007. Beliau sebenarnya berasal dari Keningau, Sabah dan kini menabur bakti di Politeknik Muadzam Shah, Pahang.

Ikuti perkembangan terbaru beliau melalui @ Twitter | Facebook

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment